RC Woudrichem

We serve!

Rotary Club Altena


 


OOG VOOR ELKAAR

Feestavond in Kasteel Dussen

Op 3 november 2018 zullen de Service Clubs in de nieuwe gemeente Altena een gezamenlijk feest organiseren met als doel een aantal AV1 robots aan te schaffen. 

Bijna alle kinderen gaan naar school in Nederland en in Altena. Gelukkig maar. En soms is het zo dat een kind niet naar school kan. Dat is vaak tijdelijk, vanwege ziekte. Maar het kan ook in ernstige gevallen voor langere tijd zijn. Sociaal isolement bij kinderen kan ernstige gevolgen hebben en leiden tot een laag gevoel van eigenwaarde, depressie en sociale onzekerheid. Om hier wat aan te doen en het continueren van het contact tussen school en zieke leerling te ondersteunen schaffen we twee communicatierobots aan Deze robots zijn de ogen, oren en stem in de klas van de zieke leerling die zelf niet aanwezig kan zijn. Vanuit huis of ziekbed kan de leerling de robot bedienen en zo het gevoel hebben erbij te horen in de klas.

Het tweede doel is de stichting Sport en Spel Gehandicapten. Deze stichting biedt mensen met een verstandelijke beperking een sociaal netwerk en ontspanning in hun vrije tijd.Hieronder ziet u een afbeelding van de communicatierobot AV1.

                                               


Gegevens over het feest in Kasteel Dussen en hoe u kaarten kunt bestellen: