RC Altena

We serve!

Rotary Club Altena


 

Informatie over Rotary
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 

Wat is Rotary?

Doelstellingen:

Het doel van Rotary is het aanmoedigen en aankweken van het ideaal van dienstvaardigheid als grondslag van een waardige ondernemingsgeest en in het bijzonder het aanmoedigen en bevorderen van:

-  het beter leren kennen van anderen als een gelegenheid tot dienstvaardigheid;

- de toepassing van hoge ethische normen in bedrijf en beroep;

-  de toepassing van het ideaal van dienstvaardigheid door iedere Rotarian;

- internationaal begrip en vrede door een wereldomvattende kameraadschap van mensen, werkzaam in bedrijf en beroep.

 

De Rotaryclubs in Nederland maken deel uit van het netwerk van Rotary International (RI). Wereldwijd heeft Rotary 530 districten in 165 landen. Er zijn 31.314 clubs met in totaal meer dan 1.220.000 leden. Nederland is verdeeld in 7 districten, elk geleid door een gouverneur. Rotary telt in Nederland 450 clubs en bijna 20.000 leden.

The Rotary Foundation, die elk jaar meer dan $100 miljoen uitgeeft voor internationale studiebeurzen, culturele uitwisselingen en humanitaire projecten, zowel groot als klein, die de kwaliteiten van het leven van miljoenen mensen verbetert.

Oud-president van Rotary International, Bill Robins, zei op 23 februari 1975, ter ere van het 70-jarig bestaan van Rotary: Rotary's eerste opdracht is om mensen te vormen - toegewijde, betrokken mensen. Rotary moet niet altijd gemeten worden naar zijn materiële successen. Integendeel: haar ware maatstaf zou kunnen zijn het soort mensen dat zij vormt. Niettegenstaande grote sommen geld en waardevolle projecten - want noden moeten met alle beschikbare middelen worden bestreden - is Rotary: haar menselijke kracht. Mensen die bereid zijn iets van zichzelf, als van hun geld te geven, mensen die een fakkel aansteken en die omhoog houden, zodat anderen kunnen volgen. Rotary is een serviceclub. Dat wil zeggen: de leden steunen op verschillende wijze hun medemensen. Dit alles zonder onderscheid van ras, geloof of politieke mening.